Inhoud

Meldingen van de MijnSchool-App

In de MijnSchool-App op Android kun je meldingen ontvangen wanneer er een nieuw nieuwsbericht geplaatst wordt, of wanneer er een nieuw foto-album gemaakt is. Je kunt dit instellen in het Tabblad "Instellingen". De MijnSchool-App controleert dan op de achtergrond op gezette tijden of er nieuwe meldingen gedaan moeten worden.

De MijnSchool App moet toestemming hebben van de gebruiker om meldingen te sturen! Wanneer je geen toestemming geeft, ontvang je géén meldingen.


Om meldingen van MijnSchool op Android te kunnen ontvangen moet je na installatie van de MijnSchool App de App toestemming geven voor meldingen. Je kunt deze instelling controleren en beheren op je toestel. Voor elk Android toestel werkt dit verschillend.
Meestal is het te bereiken via Instellingen > Meldingen > App-meldingen en dan kan het er zo uitzien:

Notificaties toestaan op Android

Mogelijke problemen bij meldingen op Android:

 • Sluimerende App: Als MijnSchool is toegevoegd aan de "Sluimerende Apps", dan worden geen pushnotificaties ontvangen. Schakel deze functie uit voor MijnSchool
 • Energiebesparing: Sommige toestellen maken gebruik van energiebesparing en zetten de MijnSchool App in de sluimerstand o.i.d. als de batterij leeg raakt en/of als de App een aantal dagen niet gebruikt is.
 • Gegevensbesparing: Gegevensbesparing helpt om gegevensverbruik te verminderen door gebruik van achtergrondgegevens door Apps te verhinderen. Pushnotificaties van MijnSchool kunnen hierdoor worden gehinderd. Sta MijnSchool toe om te functioneren bij "Gegevensbesparing aan".
 • Ook kan het zijn dat notificaties voor MijnSchool niet werken wanneer de app op je telefoon hebt laten installeren via een backup. Je zou in dit geval de MijnSchool App moeten herinstalleren en opnieuw koppelen met je school om notificaties weer te laten werken.

Problemen met meldingen op Android oplossen

Hier boven is al kort toegelicht welke problemen er kunnen optreden. Helaas is dit voor de verschillende Androidtoestellen anders, zelfs als ze van dezelfde fabrikant zijn.
We geven hieronder een aantal algemene instellingen die zouden kunnen helpen:

 

Ga naar Instellingen > Apps > MijnSchool > Mobiele gegevens Schakel de volgende opties in:

 1. Gegevensgebr. Achtergrond toestaan
 2. App toestaan bij Geg.besp. aan

Ga naar Instellingen > apparaat onderhoud > Batterij

 1. hier heb je bij veel toestellen een instellingen menu via 3 puntjes:
   
  Sluimerende apps, controleer dat MijnSchool hier niet bij staat
   Niet gebruikte apps autom. uit: Zet dit UIT
 2. bij sommige toestellen zie je:  Niet-gecontroleerde apps (onderaan) > Apps toevoegen > Voeg MijnSchool toe

Ga naar Instellingen   > Apps > MijnSchool > Batterij > Batterijverbruik optimaliseren > apps niet geoptimaliseerd > Kies voor Alle apps Gebruik de zoekfunctie om MijnSchool te vinden > MijnSchool > Schakel uit. Daarna staat de MijnSchool App bij: “Apps niet geoptimaliseerd”

Ga naar Instellingen > Apps > MijnSchool > Meldingen > Prioriteitsweergave : Schakel in.

 

Kan je de instellingen op jouw Android-toestel niet vinden? Misschien vind je het hier: 

Instellingen > Apps en meldingen > Geavanceerd > Speciale app toegang.

Instellingen > Batterijoptimalisatie

Voor Huawei is een handleiding te vinden op:  https://www.droidapp.nl/tips-en-tricks/notificaties-inschakelen-meldingen-huawei-smartphone/.

 

Kom je er nog niet uit, bekijk dan eens dit: https://support.google.com/android/answer/9079661?hl=nl